groepen

Schoolklassen

schoolkamp of schoolreisje

Kent u al de mogelijkheid om bij tipi-feestje in Nederweert een schoolkamp (zonder overnachting) of schoolreisje te boeken? Een volledig verzorgt programma boordevol uitdagende en educatieve activiteiten: pannenkoeken bakken boven een kampvuur, kaarsen dompelen, mueslirepen maken, touw slingeren, kruidenthee maken, sport en spel, tin gieten, hutten bouwen, etc. Met volop ruimte dat de kinderen ook kunnen spelen en lekker ravotten. Alles op een overzichtelijk groen terrein rondom een grote tipi-tent.

 

2 daags schoolkamp (zonder overnachting)

Wil je wel de sfeer van een echt kamp creëren maar wil je niet alles zelf organiseren en wil je niet de verantwoordelijkheid van een overnachting als school? Ik bied compleet verzorgde schoolkampen (zonder overnachting) aan, die precies het kampgevoel geven. Ik organiseer en begeleid het volledige programma, inclusief gebruik van materialen, inkopen, activiteiten en maaltijden. De prijs zal waarschijnlijk niet hoger uitkomen dan een regulier schoolkamp. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor eigen  inbreng.

Voorbeeld programma:

  • dag 1 (van 10.00 tot 23.00 uur):  Aankomst (op de fiets?) Vuur maken met een vuursteen, boog schieten, kingsfall, sport en spel,  pannenkoeken bakken boven een vuur, vrij spelen, waterspel, met z’n allen soep koken in een ketel en pizza’s bakken in een houtgestookte oven, avondspel, kampvuur. Ouders halen hun kind  op, evt. fietsen blijven bij tipifeestje.
  • Dag 2 (van 10.00 tot 16.00 uur): Ouders brengen hun kind. Ambachten zoals pottenbakken, tin gieten, mesje smeden, kaarsen dompelen en vingerweven,  stokbroodjes bakken, landart. Terugtocht op de fiets.
  • Prijsindicatie: € 60,- p.p. voor minimaal 20 kinderen.

Voor meer informatie: neem gerust contact op: Bernike Zwamborn  0495-769022 of info [at] tipifeestje [dot] nl

 

IMG_3743 DSC_0080 DSC_1176 DSC_5125 DSC_5128

 

 

 

 

 

 

schoolreisje

Uitgekeken op de schoolreisjes naar grote pretparken of drukke speeltuinen? Een actieve natuur-les organiseren? Voor zowel de onderbouw als de bovenbouw is een uitstapje naar tipifeestje een geschikt alternatief! Ze leren er spelenderwijs veel van en hebben een super toffe dag. En de leerkrachten hebben tijd om ook te genieten met en van hun klas.

Voorbeeld programma:

  • 3 uurs programma voor de onderbouw: Hier ligt de nadruk op het ontdekken. Door het overzichtelijke en kleinschalige karakter van het terrein voelen de kinderen zich snel op hun gemak. Na een ontvangst in de tipi gaan de kinderen in kleine groepjes op avontuur. Ze krijgen  opdrachtjes en spelletjes die ze met elkaar gaan doen. Samen een tipi bouwen van stokken, zelf theekruiden plukken en thee maken, worstjes roosteren boven een vuur, vlierhoutjes uithollen om er een ketting van te maken, kaars dompelen. Prijsindicatie: € 11,50 voor min. 20 kinderen.
  • 5 uurs programma. Voor de bovenbouw is het thema Natuur en Techniek. Middels een uitdagend programma gaan de kinderen in groepjes aan de slag. Vuur maken met een vuursteen, samen een waterbaan maken. Met z’n allen kruiden plukken voor een kruidenthee, een kaars dompelen, vikingspel spelen, stokbroodjes bakken boven het vuur of pannenkoeken bakken. Prijsindicatie: € 18,50 p.p. voor min. 20 kinderen.

Een schoolprogramma is altijd maatwerk en kan in overleg aan jullie wensen worden aangepast.

Er kan 1 klas tegelijk terecht bij tipifeestje. Dus altijd exclusiviteit!

In de tipi kunnen 30 kinderen droog zitten.

20140613_100024DSC_5117    DSC_0028    DSC_0136   DSC_5131

 

BSO

Lekker met alle kinderen de buitenlucht in en spelenderwijs iets leren over de natuur. We kunnen een serie bijeenkomsten plannen waarin bijv. ijzer smeden, tin gieten, vilten, vuur maken met een vuursteen en boogschieten aan bod komt. Of koken op houtvuur.

Maar natuurlijk is een eenmalige bijeenkomst ook te boeken. Dan zal het programma bestaan uit bijv. worstjes roosteren, thee zetten, een kaars maken en diverse natuurlijke spelletjes.

De kosten bedragen ongeveer € 9,90 per kind voor een programma van 2 uur. (bij minimaal 10 kinderen) Vraag naar de mogelijkheden!

 

Buurtvereniging

Op zoek naar eeDSC_6160n bijzonder uitje voor de hele buurt? Een hele middag met een uitgebreid programma voor volwassenen en/of kinderen is mogelijk bij tipifeestje. Maar ook een originele tussenstop tijdens uw jaarlijkse fietstocht behoort tot de mogelijkheden. De onderbreking in uw fietstocht kan bestaan uit het simpelweg nuttigen van een beker verfrissende kruidenthee.  Maar het kan ook uitgebreider: u gaat met z’n allen aan de slag om een luxe pannenkoekenbuffet te bakken. Compleet met vers fruit en heerlijke hartige ingredienten.  Of u boekt bijvoorbeeld een workshop vuur maken met een vuursteen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Scouting, Jong Nederland en andere jeugdverenigingen

Ook voor jeugdverenigingen is tipifeestje een origineel uitstapje. Leven en spelen  in de natuur staat bij de programma’s centraal. Het past prima in thema’s zoals indianen, buitenleven, etc.

We kunnen aan de slag met vuur maken met een vuursteen, kruiden herkennen en gebruiken, een kleine tipi maken of koken op houtvuur. Eind mei kun je bijvoorbeeld vlierbloesem plukken om vlierbollen te frituren. In de herfst kun je bijvoorbeeld walnoten en hazelnoten verzamelen om er eigen notenpasta van te maken. Samen brood leren bakken in een houtgestookte oven, of een blaaspijp maken van vlier.

Bel of mail voor de mogelijkheden! Voor jeugdgroepen heb ik een speciaal tarief!

DSC_2946  DSC_5061 DSC_6177

Reacties zijn gesloten.