familie-uitstapje

Familie-uitje/ vrienden-uitstapje

Zomer arrangementen

Gezellig met de hele familie of vriendengroep een middag of avond bij elkaar. Genoeg tijd om bij te praten, uitgebreid koffie te drinken, of samen te genieten van een maaltijd. Op de sfeervolle locatie in en rond de tipi. Volwassenen hoeven zich niet te vervelen: je kunt leren hoe je vuur maakt met een vuursteen of kruiden leren herkennen en samen een lekkere ketel kruidenthee zetten. Voor een dagdeel-vullend programma kun je kiezen om samen Vruchten-Kuchen te bakken in de houtgestookte oven, of samen brood te bakken. Ook is een pottenbakworkshop Raku-stoken mogelijk. Kinderen hebben genoeg ruimte om te spelen en te ontdekken: trampolinDSC_0941e springen, glijbaan, en diverse spelletjes op het grote grasveld. Ze mogen een kaarsje dompelen of worstjes roosteren. Senioren ontbreekt het ook aan niets: er zijn comfortabele stoelen met leuning, schaduw bij overvloedige zon en een overkapping voor als het zou regenen. Niets hoeft, veel kan. Juist de afwisseling tussen actief bezig zijn en daarna weer tijd hebben om bij te kletsen, spreekt veel groepen aan. In overleg bepalen we de activiteiten. Voor de inwendige mens kun je kiezen uit diverse arrangementen:

 

Pizza- arrangement. Iedereen kan pizza’s bakken! Onder een grote overkapping kun je DSC_0908 onder begeleiding aan de slag met de deegroller. Het deeg mag iedereen zelf uitrollen en beleggen met de ingrediënten. We bakken de pizza’s in de gloeiend hete houtgestookte oven: binnen een paar minuten is je pizza klaar. Gezellig om samen te bakken en te eten!     Kosten: € 20,50 p.p. bij minimaal 15 p. Max. 30 p. (Kleiner gezelschap? Vraag een offerte.) Duur: 2,5 uur  Incl. begeleiding pizza bakken. Extra optie’s: afkoop frisdrank en sap: € 5,- p.p.  Koffie en thee: € 3,- p.p.   Groentesoep vooraf: € 3,00 p.p. Dessert: € 3,- p.p.

 

Pannenkoeken-arrangement. Heerlijk boven een vuurtje in een enorme koekenpan  DSC_1689  worden pannenkoeken gebakken. Als je wilt mag je zelf meehelpen! Diverse varianten zoals spekpannenkoeken, kaaspannenkoeken, pannenkoek met ananas of appel zijn mogelijk. In het goede seizoen kunnen we zelfs vlierbloesem-pannenkoeken bakken!                                                             Kosten: € 15,50 p.p. bij minimaal 15 p. Max. 30 p. Duur: 2 uur.  Incl. begeleiding van pannenkoeken bakken en activiteiten.

 

Lunch: Lekker samen in de buitenlucht genieten van een luxe lunch. Groentesoep DSC_0335 (bereid op het kampvuur) met stokbrood, warme pizzabroodjes met gesmolten kaas en salami uit de houtgestookte oven, vers fruit, koffie, thee, melk.                                                                          Kosten: € 17,50 p.p. bij minimaal 15 p. Max. 30 p. Duur: 1,5 uur.

 

 

Koffie-arrangement: Leuke activiteiten samen doen zoals vuur maken, kruidentheeDSC_6160 maken, zelf een kaars dompelen. En tussendoor koffie en thee met vlaai.                       Kosten: € 13,0 p.p. bij minimaal 15 p. Max. 30 p. Duur: 2 uur.  Incl. begeleiding van activiteiten.

 

 

 

Activiteiten/ workshops:

workshop kruiden plukken en thee zetten:      Ontdek de planten die lekker zijn in een verse kruidenthee. In een kleine rondgang over het terrein leg ik diverse wetenswaardigheden uit over de kruiden en we plukken om samen een ketel verse kruidenthee te maken. Die natuurlijk ook wordt geproefd!

workshop vuur maken met een vuursteen:  In de tipi krijg je een demonstratie vuur maken met een vuursteen. En daarna is het jullie beurt. Ga aan de slag met vuursteen, slagijzer en tondel. Lukt het om een vuur te starten op deze primitieve wijze?

workshop pottenbakken: Raku Stoken      Gezellig met z’n allen raku stoken onder begeleiding van Andres Bauer, een professionele pottenbakker. Je zult verbaast zijn over de  mooie resultaten! In deze workshop ga je niet aan de slag met klei, maar met glazuur. Iedereen krijgt een handgedraaide aardewerk vorm en begint de workshop met glazuren. Daarna worden de werkstukken ter plekke gebakken in een raku-oven.  Binnen een half uur is de temperatuur gestegen naar 1000 graden en gaat het rood-gloeiende aardewerk in een zaagsel-ton (met rook en vuur). Wanneer de werkstukken zijn afgekoeld zijn ze zwart van de roet. Door dit af te poetsen komen de glazuur- en craquele-effecten tevoorschijn. Iedere keer is het een verrassing welk resultaat eruit komt! Iedereen gaat met een uniek werkstuk naar huis. Duur van de activiteit: ongeveer 2,5 uur. Kosten-indicatie: € 50,- p.p. Minimaal: 6 p. Maximaal: 30 p.

Workshop Vruchten-Kuchen bakken:      Niets is leuker dan samen iets lekkers te bakken en het dan gezamelijk op te eten. De ingrediënten voor het beslag staan klaar en mogen gemengd worden. De groep mag zelf de houtoven heet stoken. De taarten worden versierd met verschillende vruchten en gaan dan de oven in.  Als de Kuchen in de oven staan, gaan we theekruiden plukken. Na een half uurtje zijn de Kuchen klaar en kan er onder het genot van een kop koffie en (kruiden)thee gesmuld worden.

Laat uw wensen horen. In overleg is veel mogelijk!

 

 

 

 


Reacties zijn gesloten.