schrijf je in!

Maart 2021

Gezinsactiviteit in de winter in de tipi (Corona-proof)

Huur dit voorjaar de tipi voor twee uur met je gezin en beleef samen een gezellige outdoor-belevenis rond het kampvuur. Kan ook in het donker worden geboekt!

De tipi is twee uur lang exclusief voor jouw gezin. Je zult verder niemand tegenkomen, dus corona-proof! Als je aankomt, brandt het kampvuur al lekker in de tipi. Er ligt een programma en materialen klaar om zelf aan de slag te gaan met de kids. Bouw van palen en touw je eigen driepoot voor boven het vuur, zodat jullie er een ketel aan kunnen hangen en je eigen warme drank kunt maken. Verder mogen jullie buiten op speurtocht naar ingrediënten om zelf een heerlijk broodje boven het kampvuur te kunnen bakken. Er is ook een trampoline, waar de kinderen op kunnen springen.

 • Kosten: € 85,- per gezin met eigen kinderen (tot max. 5 p.) Iedere gezinslid extra  + €10,-
 • Geschikt voor gezinnen met kinderen van 4 tot 15 jaar.
 • Adres: Tipifeestje. Bosserstraat 20A Nederweert
 • Er zijn natuurlijk ‘gevaarlijke’ zaken zoals vuur en er liggen messen waarmee gewerkt mag worden. Omdat er geen begeleiding bij is, zijn ouders ZELF verantwoordelijk voor de veiligheid van de kinderen. Je huurt de materialen, de ingrediënten liggen klaar, er is een handleiding, maar je voert het programma zelf uit. Helaas kan het vanwege de huidige corona-regels niet anders…
 • Reserveren: Stuur een mail naar: info [at] tipifeestje [dot] nl Vermeld welke datum en welk tijdslot je wilt reserveren. Zet je naam en woonplaats erbij en met hoeveel personen je wilt komen (graag leeftijd van de kinderen erbij vermelden). Je krijgt dan een mailtje terug of deze datum en het tijdslot nog vrij is.

 

December 2020

Speel LockUP!    Gratis aan te vragen in de corona-periode!

AKTIEF online spel voor 2 families.  Ontwikkeld en verkrijgbaar bij tipifeestje.nl.   Gratis te bestellen, een kleine donatie is mogelijk.

Dit spel is bedoelt voor gezinnen met kinderen van 4 tot 15 jaar. Het omvat allerlei opdrachten waarmee je samen aan de slag gaat. Van uitbeeld-opdrachten, geluiden raden tot tekenen en verkleden. Verrassende en uitdagende activiteiten. Er is veel interactie met de familie aan de andere kant van het beeldscherm, zodat je het gevoel krijgt dat je bij elkaar in de woonkamer zit. Het is geen specifiek kerstspel, dus je kunt er de hele LockDown-periode mee LOCK UPPEN!

Voor de prijs hoef je het niet te laten: het spel is vrijblijvend te bestellen en achteraf mag je een donatie doen als je het met plezier hebt gespeeld! Stuur een mail naar info [at] tipifeestje [dot] nl o.v.v.  LockUP!-spel. Het spel bestaat uit twee digitale PDF-bestanden, die ik naar de twee gezinnen stuur die het spel samen willen spelen. Vermeld dus twee e-mail adressen waar ik de twee helften naartoe kan mailen.

Met het spel kun je ongeveer 2 uur bezig zijn, maar je kunt het ten alle tijden onderbreken. Beide gezinnen moeten de beschikking hebben over een computer en via teams, zoom o.i.d. een beeldverbinding kunnen maken. Met enige eigen creativiteit is het ook mogelijk om opa en oma mee te laten kijken of het spel met meerdere gezinnen in een online-sessie te spelen.

Ik wil iedereen vragen om het spel bij mij te bestellen en het niet onderling door te sturen. Het bespaart je geen kosten (die zijn namelijk toch al flexibel!) en ik zie graag hoe vaak het spel gespeeld wordt! Het opsturen doe ik met plezier!

Laat je verrassen! Ik zie je mail graag tegemoet.

Bernike Zwamborn

21 en 23 december 2020: Sfeervolle Kerst Activiteit voor het hele gezin. CORONA-PROOF

Helaas is de onderstaande activiteit geannuleerd i.v.m. de huidige lockdown.

Lekker even erop uit met de kinderen in de kerstvakantie? Kom naar tipifeestje voor een sfeervolle belevenis met het hele gezin.

Je kunt kiezen uit twee programma’s: Lekker overdag of gezellig in het donker.

 1. Overdag: Kaarsen maken bij het kampvuur en zelf stokbroodjes bakken naast de grote tipi. We beginnen met het dompelen van je eigen kaarsje. Bij deze activiteit is het voor zowel kleine als voor grote mensen verrassend om je kale lontje langzaam te zien groeien naar een echte kaars. Daarna mag je bij een ander vuur je eigen broodje roosteren, wat je natuurlijk lekker kan oppeuzelen. Ook is er tijd om even op de trampoline te springen.
 2. In het donker (vanaf 17.00 uur): workshop Light-graffiti en broodjes bakken. Super spannend om met je zaklamp naar de tipi te komen. Je gaat aan de slag met gekleurde lampjes om samen een prachtig licht-kunstwerk op de foto te zetten. Maak bijv. een originele digitale kerstgroet voor je familie en vrienden. Je krijgt de light-graffiti direct per mail toegezonden. Erg leuk en uitdagend voor jong en zeker ook oud! Daarna lekker bij het vuur opwarmen en een heerlijk broodje bakken.

Corona-proof : Jullie worden op gepaste afstand ontvangen en krijgen uitleg over de activiteit. Er is begeleiding aanwezig om jullie op weg te helpen. Er is per activiteit plek voor max. 2 gezinnen tegelijk, zodat je onderling genoeg afstand kunt houden. Het programma vindt volledig plaats in de buitenlucht en duurt in totaal een uur.

Trakteer je gezin op een heerlijk uitje in deze bijzondere tijden. Schrijf je snel in!

Wanneer: maandag 21 en woensdag 23 december 2020. 

Kosten: € 20,- per gezin (max. 2 volwassenen en 3 EIGEN kinderen) Omdat er helaas maar max. 2 gezinnen tegelijkertijd kunnen deelnemen, werk ik met een vaste prijs per gezin, ongeacht uit hoeveel personen het bestaat. Bestaat je gezin uit meer personen? Laat het me vooraf even weten.  De kosten kunnen ter plekke worden voldaan.

 Gratis deelnemen?  Mocht je het geld niet kunnen missen, maar wil je met je gezin toch heel graag een uitstapje maken, stuur dan een mailtje en vermeld dit erbij. Ik stel geen vragen, vertrouw op je eerlijkheid, en ben graag bereid om enkele plekken gratis weg te geven, zodat alle gezinnen een kans krijgen om in deze bijzondere tijden iets leuks te ondernemen.

Inschrijven: Stuur een e-mail naar info [at] tipifeestj [dot] nl met daarin de datum en  het tijdslot wanneer je wilt komen. Vermeld je naam, woonplaats, en telefoonnummer, en met hoeveel personen je wilt komen en de leeftijd van de kinderen. Je krijgt een mail terug of jouw tijdstip wel of niet beschikbaar is. Je kunt kiezen uit onderstaande tijdsloten:

  Maandag 21 december Woensdag 23 december
11.00-12.00 uur Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken
11.30-12.30 uur Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken
13.30-14.30 uur Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken
14.00-15.00 uur Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken
14.30-15.30 uur Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken
15.00- 16.00 uur Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken Kaarsen dompelen en stokbroodje  bakken
17.00-18.00 uur Light-graffiti en stokbroodje bakken Light-graffiti en stokbroodje bakken
17.30-18.30 uur Light-graffiti en stokbroodje bakken Light-graffiti en stokbroodje bakken
18.00-19.00 uur Light-graffiti en stokbroodje bakken Light-graffiti en stokbroodje bakken
18.30-19.30 uur Light-graffiti en stokbroodje bakken Light-graffiti en stokbroodje bakken
19.00-20.00 uur Light-graffiti en stokbroodje bakken Light-graffiti en stokbroodje bakken

Wil je graag samen met een ander gezin komen? Reserveer dan voor beiden in 1 mailtje, dan weet je zeker dat je samen terecht kunt.

Inbegrepen: Warme broodjes die je zelf mag bakken. Begeleiding, materialen, en een aandenken aan je bezoek: iedereen een zelf-gedompeld kaarsje of een digitale foto van je light-graffiti-kunstwerk.

Geschikt voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 15 jaar oud (overdag-programma). Het programma in het donker is geschikt voor gezinnen met kinderen tussen de 7 en 18 jaar.

Weer: De activiteiten vinden buiten of onder een afdak plaats. Bij een beetje regen kan het gewoon doorgaan. Bij heel slecht weer moet ik het helaas annuleren. Dit wordt telefonisch of per app  gecommuniceerd.

Waar:  Tipifeestje. Bosserstraat 20A  Nederweert (Limburg).

Vragen of meer info?  Stuur een mailtje naar info [at] tipifeestje [dot] nl

 

Maart 2020: Gratis en contactloos trampoline springen

Komen de muren op je af en snak je ernaar om met je kinderen naar buiten te gaan? Even van de zon genieten? Reserveer dan nu gratis een half uur trampoline-springen bij tipifeestje. Voor besmetting hoef je niet te vrezen: je zult niemand tegenkomen!

Bij Tipifeestje is het nu heel rustig vanwege het corona-virus: alle kinderfeestjes zijn voorlopig afgelast. Omdat het mooie terrein nu leeg staat en er vast mensen zijn zelf geen mogelijkheden hebben om op een veilige manier even fijn naar buiten te gaan met de kids, bied ik mijn trampoline nu gratis aan.

Hoe werkt het:

 • Stuur een mailtje naar info [at] tipifeestje [dot] nl Vermeld de dag en het tijdstip dat je graag wilt komen. Schrijf je naam erbij en met hoeveel personen je wilt komen. (Deze actie is bedoelt voor ouders met uitsluitend EIGEN kinderen. 1 gezin tegelijkertijd en natuurlijk niet als iemand verkouden is, hoest of niest)
 • Je krijgt een mailtje terug of het tijdstip beschikbaar is.
 • Op de afgesproken tijd kom je naar tipifeestje: Bosserstraat 20A Nederweert (tegenover zorgboerderij Bosserhof)
 • Je loopt gewoon met je kinderen naar de trampo en ze kunnen gelijk beginnen met springen. Je hoeft je niet te melden: ik zwaai wel even vanuit de verte. Er staat een bankje klaar voor de ouders.
 • Na een half uurtje pak je je spullen en vertrekt weer.

Schroom niet om hier gebruik van te maken!  En je mag deze actie graag delen en doorsturen naar anderen!

Kerstvakantie 2018: Winter-workshops voor families

Genoeg van al dat binnenzitten tijdens de kerstperiode? Boek dan met de gehele familie (of met meerdere gezinnen samen) een gezellige workshop die geknipt is voor deze periode: lekker samen rond het vuur, actief bezig zijn in de buitenlucht, gezelligheid in de reusachtige tipi en geschikt voor jong en oud! Een leuk uitstapje in de winterperiode.

2 uurs workshop: Tinnen munt gieten, worstjes roosteren,  stokbroodje bakken boven het vuur, warme chocolademelk drinken, vuur maken met een vuursteen, kaars dompelen. Prijs: € 145,- tot maximaal 10 personen (kinderen t/m 3 jaar mogen gratis meekomen. Iedere persoon extra betaald € 14,-). Voor wie: Geschikt voor alle leeftijden, mits je van de winterkou houdt. De activiteiten kunnen allemaal onderdaks (tipi) plaatsvinden. Kinderen kunnen buiten ravotten, opa en oma kunnen lekker bij het vuur genieten van het familie-gebeuren. Of andersom natuurlijk! De gehele workshop wordt van begin tot eind begeleid, zodat alle activiteiten op een goede en veilige manier gebeuren.

Deze speciale familie-winter-workshop kun je boeken voor:

 • zaterdag 22 december 2018
 • zondag 23 december 2018
 • maandag 24 december 2018
 • donderdag 27 december 2018
 • vrijdag 28 december 2018
 • zaterdag 29 december 2018
 • zondag 30 december 2018  VOLGEBOEKT
 • woensdag 2 januari 2019
 • donderdag 3 januari 2019
 • vrijdag 4 januari 2019
 • zaterdag 5 januari 2019

 

vrijdag 28 september en donderdag 4 oktober 2018

Kom erbij! Week tegen de eenzaamheid. Samen pizza’s bakken.

Hebt u wel eens het gevoel alleen of eenzaam te zijn? Dan nodig ik u van harte uit om pizza’s te komen bakken. Na een kennismaking onder het genot van een kop koffie of thee gaan we aan de slag met het maken en bakken van heerlijke pizza’s. Aanmelden kan tot een dag van te voren: info [at] tipifeestje [dot] nl.  De activiteit duurt van 11.30 uur tot 14.00 uur. De kosten bedragen € 12,50

In het kader van de landelijke Week tegen de Eenzaamheid heb ik deze activiteit georganiseerd in samenwerking met de gemeente Nederweert.

 

13 april 2018

Onderwijs-stakingsdag 13 april 2018: Tipifeestje verzorgt een toffe dag voor je kind!

Geen opvang  op  13 april voor je kind? Of gewoon een leuk uitstapje op de vrije stakingsdag voor je zoon of dochter? Geef je kind dan op voor de TIPI-Activiteiten-dag.

Wat gaan we doen op de compleet verzorgde dag? De kinderen leren allemaal een eigen pijl en boog maken van tak die we zelf gaan oogsten. Als ze klaar zijn houden we natuurlijk een boogschiet-wedstrijd. We stoken een kampvuur waar boven we zelf heerlijke pannenkoeken bakken voor de lunch. Ieder kind  mag een kaarsje dompelen om mee naar huis te nemen. De kinderen leren een tipi-tent bouwen met stokken. We doen een aantal spannende spellen en is er ook ruimte om vrij te spelen op de trampoline of te voetballen op het veldje.

Meer info? Speciale wensen? Mail gerust of bel 0495-769022.

 • Datum: 13 april 2018
 • Tijd: 8.30 uur tot 15.00 uur
 • Adres: Tipifeestje. Bosserstraat 20A Nederweert
 • Doelgroep: kinderen uit groep 3 t/m groep 8
 • Minimaal 8 deelnemers om het door te laten gaan.
 • Kosten: € 22,50 p.p. incl. pannenkoekenlunch, tussendoortjes, drinken, begeleiding en materialen.
 • Het is een buitenactiviteit, waarbij we tevens gebruik maken van de tipi en een afdak.
 • Opgeven: voor 30 maart door een mailtje te sturen naar info [at] tipifeestje [dot] nl  o.v.v. de naam van je  kind(eren) en de leeftijd.

juni 2018

Dit voorjaar staan er twee workshops op de planning waaraan je individueel deel kunt nemen. Schrijf je in door een mail te sturen naar info [at] tipifeestje [dot] nl Mocht je interesse hebben in de workshop, maar de datum komt niet goed uit, mail dan gerust. Het is ook mogelijk om met een groep vriend(inn)en deze workshop op een gewenste datum te boeken.

Vrijdag 1 juni 2018:  Workshop Vruchten-Kuchen bakken in een houtgestookte oven      Gezellige en lekkere workshop om aan deel te nemen. Met als resultaat een heerlijke traditionele Duitse Vruchten-Kuchen die we gezamenlijk opeten, en waarvan je ook nog een kleine versie mee naar huis mag nemen. De workshop begint met de houtoven heet stoken. Daarna mogen de ingrediënten die klaar staan voor het beslag, gemengd worden.  De taarten worden versierd met verschillende vruchten en gaan dan de oven in.  Terwijl de Kuchen in de oven staan, gaan we theekruiden plukken. Na een half uurtje is de eerste lading Kuchen klaar en kan er,  onder het genot van een kop koffie en (kruiden)thee, gesmuld worden. De tweede lading Kuchen komt aan het eind van de workshop uit de oven, zodat iedereen nog een klein gebakje mee naar huis kan nemen.      Kosten: € 17,50 p.p.  Duur: 2 uur.  Minimaal 5 p.  Maximaal 10 p. Tijd: 10.00 uur tot ong. 12.00 uur

Vrijdag 8 juni 2018: Workshop brood bakken in een houtgestookte oven:  Leer brood bakken in een houtoven stoken. We gaan aan de slag met meel, gist, zout en water en kneden op traditionele wijze het brooddeeg. Ondertussen gaan we aan de slag met de houtoven opstoken tot 220 graden. Nadat het brooddeeg de tijd heeft gehad om te rijzen, kunnen de broden op de bodem van de oven worden geschoven. Na een half uurtje verspreid de heerlijke geur van versgebakken brood zich en kunnen de broden uit de oven worden gehaald. Iedereen gaat met een heerlijk brood naar huis.      Kosten: € 16,50 p.p.  Duur: 2 uur.  Minimaal 5 p.  Maximaal 10 p.    Inclusief koffie en thee. Tijd: 10.00 uur tot ong. 12.00 uur

april 2017

Schrijf  in voor de workshop tingieten voor kinderen op vrijdag 5 mei 2017.  Voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Van 14.00 uur tot 16.00 uur.  Minimaal 6 deelnemers, maximaal 20 deelnemers. Kosten: € 10,- p.p.

Wat gaan we doen: Iedereen mag zelf een eigen munt gieten van tin. Eerst leer je een mal te maken met vormzand. Daarin maken we een afdruk van een grappig voorwerp om er dan de gloeiend hete  tin in te gieten. Als het is afgekoelt kun je het resultaat bewonderen: je eigen gegoten munt.

Natuurlijk doen we ook nog andere leuke activiteiten, zoals kruiden plukken voor een thee, een tipi bouwen en een worstje roosteren.

Ouders mogen blijven kijken, maar ze mogen de kinderen ook alleen brengen en halen.

Meer informatie? Opgeven? Stuur een mail naar info [at] tipifeestje [dot] nl met daarin de naam van het kind en de leeftijd. Je krijgt dan een bevestigingsmail met meer informatie.

 

december 2016

Midwinter-activiteit op woensdag 28 december 2016: geef je nu op!

Doe een muts op, trek warme laarzen aan en ga lekker actief naar buiten met de kinderen! Op woensdag 28 december zal bij tipifeestje op de Bosserstraat het vuur in de tipi branden, en kun je samen met je kind(eren) aan de slag met bijna vergeten ambachten.

Tin gieten

Wie heeft er wel eens tin gegoten? Tin smelten en dan gloeiend heet in een stenen mal gieten? Dat mag iedereen een keer uitproberen en giet je je eigen tinnen muntje. Ook mag een ieder in de grote tipi-tent een eigen kaarsje dompelen. Buiten kunnen de kinderen met hun (groot)ouders aan de slag om boven het vuur een heerlijk broodje te bakken op een stok.

We gaan op zoek of we nog walnoten of hazelnoten kunnen vinden en wellicht nog kruiden voor een lekkere thee. De kinderen mogen meehelpen met vuur maken, en er wordt gedemonstreerd hoe je een vuur maakt met een vuursteen. Zelf ook eens uitproberen? Dat mag!

Opgeven

Een heerlijk middagje buiten met de kinderen. Mocht het een beetje regenen: er zijn schuilplaatsen genoeg en in de tipi brand het warme kampvuur!

Geschikt voor alle kinderen (ongeveer 4 t/m 12 jaar) en ouders die het leuk vinden om samen lekker buiten bezig te zijn. Woensdag 28 december 2016 van 14.00 tot 16.00 uur. Waar: Tipi aan de Bosserstraat 20A in Nederweert.  Kosten zijn € 5,- per persoon, ter plekke te betalen. Er kunnen maximaal 25 personen meedoen dus geef je snel op.

Stuur een mailtje naar info [at] tipifeestje [dot] nl. Het liefst  voor zaterdag 24 december, maar uiterlijk op dinsdag 27 december.

Reacties zijn gesloten.