groepen

Schoolklassen

Uitgekeken op de schoolreisjes naar grote pretparken of drukke speeltuinen? Voor zowel de onderbouw als de bovenbouw is een uitstapje naar tipifeestje een  geschikt alternatief! Met de hele klas krijg je een natuur-educatief programma op een uitdagende manier.

Voor de onderbouw ligt de nadruk op het ontdekken. Door het overzichtelijke en kleinschalige karakter van het terrein voelen de kinderen zich snel op hun gemak. Na een ontvangst in de tipi gaan de kinderen in kleine groepjes op avontuur. Ze krijgen  opdrachtjes en spelletjes die ze met elkaar gaan doen. In een estafette blokken stapelen, koord dansen, vuur stoken en een worstje roosteren, zelf vlierhoutjes uithollen om er een ketting van te maken. Ieder kind mag een pannenkoek (meehelpen) bakken boven een vuurtje.

Voor de bovenbouw is het thema Natuur en Techniek. Op een uitdagende manier gaan de kinderen in groepjes aan de slag om samen oplossingen te bedenken. Samen met stokken een tipi bouwen of een waterbaan maken. Met z’n allen kruiden plukken voor een kruidenthee, of een broodje bakken in de houtgestookte oven. Ieder kind neemt ook iets mee naar huis: een zelfgedompelde kaars.

Een schoolprogramma is altijd maatwerk en kan in overleg aan jullie wensen worden aangepast.

Kosten 3 uur durend programma: € 7,50 per kind (minimaal 20 kinderen) Graag 1 (gratis) begeleider per 6 kinderen.

Er kan 1 klas tegelijk terecht bij tipifeestje. Dus altijd exclusiviteit!

In de tipi kunnen 30 kinderen droog zitten.

DSC_1176 20140613_100024 DSC_0080 DSC_0028 DSC_0136 DSC_5131

BSO

Lekker met alle kinderen de buitenlucht in en spelenderwijs iets leren over de natuur. We kunnen een serie bijeenkomsten plannen waarin bijv. ijzer smeden, tin gieten, vilten, vuur maken met een vuursteen en boogschieten aan bod komt. Of koken op houtvuur.

Maar natuurlijk is een eenmalige bijeenkomst ook te boeken. Dan zal het programma bestaan uit bijv. worstjes roosteren, thee zetten, een kaars maken en diverse natuurlijke spelletjes.

De kosten bedragen ongeveer € 9,50 per kind voor een programma van 2 uur. (bij minimaal 10 kinderen) Vraag naar de mogelijkheden!

 

Buurtvereniging

Op zoek naar eeDSC_6160n bijzonder uitje voor de hele buurt? Een hele middag met een uitgebreid programma voor volwassenen en/of kinderen is mogelijk bij tipifeestje. Maar ook een originele tussenstop tijdens uw jaarlijkse fietstocht behoort tot de mogelijkheden. De onderbreking in uw fietstocht kan bestaan uit het simpelweg nuttigen van een beker verfrissende kruidenthee.  Maar het kan ook uitgebreider: u gaat met z’n allen aan de slag om een lux pannenkoekenbuffet te bakken. Compleet met vers fruit en heerlijke hartige ingredienten.  Of u boekt bijvoorbeeld een workshop vuur maken met een vuursteen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Scouting, Jong Nederland en andere jeugdverenigingen

Ook voor jeugdverenigingen is tipifeestje een origineel uitstapje. Leven en spelen  in de natuur staat bij de programma’s centraal. Het past prima in thema’s zoals indianen, buitenleven, etc.

We kunnen aan de slag met vuur maken met een vuursteen, kruiden herkennen en gebruiken, een kleine tipi maken of koken op houtvuur. Eind mei kun je bijvoorbeeld vlierbloesem plukken om vlierbollen te frituren. In de herfst kun je bijvoorbeeld walnoten en hazelnoten verzamelen om er eigen notenpasta van te maken. Samen brood leren bakken in een houtgestookte oven, of een blaaspijp maken van vlier.

Bel of mail voor de mogelijkheden! Voor jeugdgroepen heb ik een speciaal tarief!

DSC_2946  DSC_5061 DSC_6177

Reacties zijn gesloten.